Pēc kvēlām debatēm, kurās opozīcijas pārstāvji pašreizējā finanšu ministra Ata Slaktera (TP) darbību gan salīdzināja ar kinokomēdiju tēlu misteru Bīnu, gan vienkārši novērtēja kā ārkārtīgi neprofesionālu, aicinot "atlaist Slakteri, pirms Finanšu ministrijā parādās īsta nauda," Saeima ceturtdien tomēr neatbalstīja neuzticības izteikšanu šim valdības loceklim.
Slaktera darbību un kompetences trūkumu asi kritizēja virkne opozīcijas partiju deputātu, bet par ministra palikšanu amatā iestājās vien Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC), lakoniski norādot, ka augstu vērtē Finanšu ministrijas operatīvo darbību banku krīzes risināšanā. "Cilvēkus var vērtēt pēc tā, kā viņi izsakās par savu darbu, cilvēkus var vērtēt pēc tā, ko viņi dara. Slaktera kungs pēdējo mēnešu laikā ir izdarījis to, ko neviens Finanšu ministrijā pirms viņa nav darījis (...) Šis ir ministrs kam es simtsprocentīgi uzticos," teica premjerministrs.


Par saviem Slakterim veltītajiem labajiem vārdiem Godmanis izpelnījās opozīcijas partijas "Jaunais laiks" pārstāves Solvitas Āboltiņas aizrādījumu, ka "aizstāvot tādus ministrus kā Slakteris" valdības vadītājs kaitē saviem reitingiem. "Atsakieties, Godmaņa kungs, no sava finanšu ministra," mudināja premjeru deputāts Visvaldis Lācis, norādot uz Slaktera profesionālās kvalifikācijas neatbilstību ieņemamajam amatam.


Par neuzticības izteikšanu Slakterim nobalsoja 41 deputāts, bet pret to izteicās 53 tautas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!