Pēc garām debatēm Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā noraidīja grozījumus Darba likumā, kas paredzēja prasību darba devējiem darbavietās uzglabāt darbinieku darba līgumus vai to kopijas. Parlamentārieši nespēja vienoties par nepieciešamību grozīt likumu, tādejādi cenšoties cīnīties pret nelegālo nodarbinātību, bet vienlaikus palielinot birokrātiju un radot jaunas prasības uzņēmējiem.
Deputāti ilgi diskutēja par grozījumiem likumā, kas turpmāk noteiktu, ka “darba devējs nodrošina darba līguma kopijas pieejamību struktūrvienībā, kurā darbinieks tiek nodarbināts. Struktūrvienība šīs panta daļas izpratnē ir juridiskās personas vai uz līguma vai norunas pamata izveidotu fizisko un juridisko personu grupu vai to pārstāvju (citas personas) teritoriāli nošķirta saimnieciska vienība, kuras atrašanās vietā tiek veikta saimnieciskā darbība un kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta vai kurai saskaņā ar normatīvajiem aktiem vajadzēja būt reģistrētai Valsts ieņēmumu dienestā."

Debašu laikā virkne koalīcijas deputātu no Tautas partijas un “Jaunā laika” uzsvēra, ka šādi grozījumi tikai palielina birokrātiju jau tā smagajos ekonomiskajos apstākļos, turklāt uzņēmējiem, kas strādā negodprātīgi, nebūšot problēmu izpildīt šīs likuma prasības. Savukārt citi deputāti nāca klajā ar jauniem priekšlikumiem nelegālās nodarbinātības apkarošanā, līdz ar to likumprojekts tika noraidīts un tiks atkārtoti skatīts Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!