Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijā esošo partiju LPP/LC un "Saskaņas centra" (SC) pieprasījumu premjeram Valdim Dombrovskim (JL) par datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektronisko dokumentu sistēmas (EDS).

Par pieprasījumu balsoja 29 deputāti no SC, LPP/LC un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", savukārt pret bija 53 koalīcijas deputāti un opozīcijā esošās "Sabiedrības citai politikai" parlamentārieši, kā arī neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis. Balsojumā atturējās septiņi parlamentārieši, tostarp divi Tautas partijas, četri Zaļo un Zemnieku savienības un viens TB/LNNK deputāts.

Jau vēstīts, ka pieprasījumu iepriekš noraidīja arī atbildīgā komisija. LPP/LC premjeram pieprasīja paskaidrojumus, kuras amatpersonas ir atbildīgas par datu noplūdi, kā arī uzdeva jautājumus, kā uzņēmēji un privātpersonas tiks pasargātas no noziedzīgiem nodarījumiem datu noplūdes dēļ.

Jau vēstīts, ka februāra beigās izskanēja informācija par vērienīgu datu noplūdi no VID EDS. Atbildību par vairāk kā septiņu miljonu dokumentu nelegālu iegūšanu uzņēmās personu grupa, kas sevi dēvē par Ceturtās atmodas tautas armiju (4ATA). Tās pārstāvis ar segvārdu "Neo" jau publiskojis vairāku uzņēmumu un valsts iestāžu atalgojumu sarakstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!