Foto: stock.xchng
Piektdien Saeimā notiks konference "Demogrāfija un reproduktīvā veselība. Risinājumi un nākotnes izaicinājumi", ko kopīgi ar Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociāciju "Papardes zieds" rīko Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), informēja Saeimas Preses dienests.

Konferences dalībniekiem prezentēs jaunākos datus par Latvijas iedzīvotāju reproduktīvo veselību un pētījumā iegūtajiem secinājumiem.

Konferencē paredzēts diskutēt par aktuālajiem demogrāfijas un Latvijas iedzīvotāju reproduktīvās veselības jautājumiem. Diskusijā aicināti piedalīties vairāki jomas eksperti, tostarp demogrāfs Ilmārs Mežs, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidente Dace Rezeberga, biedrības "Papardes zieds" prezidente Dace Matule un Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne.

Plānotas arī Eiropas vadošo ekspertu videouzrunas – konferences dalībniekus attālināti uzrunās Eiropas Ginekoloģijas asociācijas viceprezidents, Eiropas Kontracepcijas un reproduktīvas veselības asociācijas prezidents Johanness Bicers, Karaliskās Dzemdību speciālistu un ginekologu koledžas viceprezidents Džeimss Volkers un Lielbritānijas Neauglības speciālistu asociācijas prezidents Īans Kuks.

Konferences noslēgumā dalībniekus uzrunās veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Konferencē īpaši aicināti piedalīties Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Demogrāfijas lietu apakškomisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti.

Tiešraidē konferencei ikviens varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Konference sāksies plkst.11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!