Lai pārrunātu Latvijas ārpolitiskās prioritātes un iekšpolitikas procesus, trešdien Saeimā viesojās ASV Kongresa un padomnieku un Potomaka fonda pārstāvju delegācija.
Viesi tikās ar Saeimas priekšsēdētāja vietnieku Rihardu Pīku, kā arī ar vairāku komisiju pārstāvjiem. Galvenokārt viesi interesējušies par Latvijas ārpolitikas prioritātēm - integrāciju Eiropas Savienībā, virzību uz NATO. Pārrunāti arī sabiedrības integrācijas un cilvēktiesību jautājumi.

Sarunu laikā ASV Kongresa Pārstāvju palātas aizsardzības komisijas padomnieks Pīters Praijs (Peter Pry) pauda uzskatu, ka no militārā viedokļa saprātīgāk būtu NATO uzņemt visas trīs Baltijas valstis vienlaicīgi. Savukārt Starptautisko attiecību komisijas padomnieks Roberts Kings (Robert King) pieļāva šādu iespēju tikai tad, ja trīs Baltijas valstis, gatavojoties dalībai NATO, uzrādītu līdzīgu progresu.

Latvijas parlamentārieši uzsvēruši viedokli, ka viens no Latvijas virzības uz ES galvenajiem argumentiem ir drošība un iespēja piedalīties Eiropas politiskajos procesos.

Savukārt Ārlietu komisijas pārstāvis Valdis Birkavs raksturoja sabiedrības attieksmi pret Eiropas integrācijas jautājumiem un pauda domu, ka sabiedrība arvien labāk izprot šo procesu un aktīvāk iesaistās tā risināšanā.

ASV delegācija trešdien tikās arī ar Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvjiem. Ceturtdien viņiem paredzētas tikšanās ar ārlietu ministru un Valsts cilvēktiesību biroja pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!