Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien sāka izskatīt uz otro lasījumu pārstrādāto "Valsts pārvaldes likumu". Darba grupa jurista Egila Levita vadībā ir ieteikusi mainīt likuma nosaukumu un saukt to par "Valsts pārvaldes iekārtas likumu".
Komisijas locekļi nolēma, ka pie likuma sagatavošanas otrajam lasījumam tiks intensīvi strādāts visu novembri, lai Saeimas plenārsēdē to varētu izskatīt 13. vai 20.decembrī. Komisija šodien paguva izskatīt tikai likuma 1.nodaļas septiņus pantus, kuros formulēts likuma mērķis, darbības joma, skaidrots, kas ir publisko tiesību juridiskā persona un kāda ir tās atbildība par savām iestādēm. Darba grupa ir centusies likumprojekta tekstā precīzi traktēt, kas ir "pārraudzība" un kas ir "pakļautība". Komisija lielākoties atbalstīja darba grupas ieteiktos labojumus.

Tomēr komisijas priekšsēdētājam Jānim Lagzdiņam nācās konstatēt, ka likumprojektā joprojām valda "fantastisks terminoloģisks haoss", turklāt vairāki likumprojekta tekstā lietotie termini netiek skaidroti tā preambulā. Līdz nākamajai komisijas sēdei, kura notiks 19.novembrī plkst.16, darba grupai ir uzdots precizēt vairāku pantu redakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!