Saeimas ārkārtas sēde, kurā formāli mandātu noliks demisionējušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) un būs jāievēl jauns parlamenta vadītājs, notiks pirmdien plkst.15, sestdien nolemts Saeimas prezidija un frakciju vadītāju kopsēdē.

Šāds lēmums pieņemts, neskatoties uz Emša lūgumu Saeimas ārkartas sēdi sasaukt vēl ātrak - jau svētdien.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Maris Kučinskis portālam "Delfi" atzina, ka, neskatoties uz Valsts prezidenta Valda Zatlera prombūtni, patlaban nevajadzētu " imitēt kustību, ka valstī kaut kas notiks" .

"Domāju, ka valsts nav apdraudēta [pašreizējā situācijā, kad Emsis Zatlera prombūtnes dēļ ir uzņēmies valsts vadītāja pienākumus," sacīja Kučinskis, norādot, ka Saeimas ārkārtas sēde varētu notikt pirmdien pēcpusdienā.

Saeimas preses dienestā portālu " Delfi" informēja, ka sestdien notikusi Saeimas prezidija sēde, kurā Emsis informējis par savu lēmumu atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu ar brīdi, kad viņš būs beidzis pildīt valsts vadītāja pienākumus, kurus viņam jāuzņemas saskaņā ar Satversmi Zatlera prombūtnes laikā. Lai gan Valsts prezidents ārpus Latvijas būs līdz 28.septembrim, Emsis amata pienākumus beigs pildīt ātrāk, ja Saeima ārkartas sēdē ievēlēs jaunu parlamenta priekšsēdētāju.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) piektdien vēlu vakarā paziņoja par lēmumu atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu. Lai valstī neradītu konstitucionālo krīzi, Emsis sestdien sasauc frakciju padomes un prezidija kopsēdi, kurai būs jālemj par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!