Foto: Saeimas administrācija
Saeimas deputāts no Zatlera reformu partijas Kārlis Eņģelis pagājušās nedēļas nogalē cietis konfliktā uz ielas Rīgas centrā.

1983.gadā dzimušais Eņģelis aģentūrai BNS pastāstīja, ka sestdienas naktī kopā ar draugu gājis pa Barona ielu un starp Blaumaņa un Lāčplēša ielu draugam izcēlusies vārdu pārmaiņa ar pretimnākošo kompāniju, kurā bijuši aptuveni seši cilvēki. Vārdu pārmaiņa ar pretimnācējiem pāraugusi grūstīšanās, un Eņģelis konfliktā iesaistītās personas centies izšķirt.

Par ko draugam bijusi vārdu pārmaiņa, deputāts nav piefiksējis.

"Brīdī, kad sākās grūstīšanās starp manu draugu un kādu no pretimnākošās kompānijas, es mēģināju konfliktējošās puses izšķirt. Iespējams, konflikta iemesls bija tā saucamais pleciņš, kad pretimnācējs vienkārši uzgrūžas virsū. Situācija atgādināja parastu ielas agresiju," klāstīja parlamentārietis.

Tajā brīdī vismaz trīs vīrieši no kompānijas abiem uzbrukuši. Eņģelis ar draugu, saņemot spērienus ar kājām, pakrituši un centušies ar rokām aizsargāt galvu un seju.

Kad uzbrukums beidzies, kompānija devusies Vecrīgas virzienā, bet abi cietušie tiem sekojuši un paralēli izsaukuši policiju.

Policija, operatīvi reaģējot, daļu no kompānijas aizturējusi, taču, vai tie bijuši uzbrucēji, Eņģelis precīzi nezināja teikt. Visi iesaistītie, tostarp Eņģelis, nogādāti iecirknī un nopratināti. Deputāts uzskata, ka policija, reaģējot uz šo gadījumu, rīkojusies ļoti profesionāli.

Eņģelis kopā ar draugu arī pabijuši pie tiesu medicīnas eksperta, lai noteiktu miesas bojājumu pakāpi. Abiem konstatēti sasitumi, taču Eņģelis jau atgriezies darbā parlamentā, un nodarītie miesas bojājumi viņam, visticamāk, ir viegli.

Deputāts nenoliedza, ka notikuma naktī bija lietojis alkoholu.

"Katrs bijām pa vīna glāzei izdzēruši, taču mūsu rīcību tajā brīdī nevadīja alkohols. To arī pamato mūsu adekvātā reakcija uz notikušo, izsaucot policiju, sniedzot tai nepieciešamo atbalstu apstākļu noskaidrošanai, kā arī nekavējoties konstatējot uzbrukuma sekas pie tiesu medicīnas eksperta," norādīja Eņģelis.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka Eņģeļa nosauktais draugs ir 1984.gadā dzimušais uzņēmējs un bijušais partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdes loceklis Normunds Teteris, kurš no šīs apvienības kandidēja arī 10.Saeimas vēlēšanās.

Eņģelis nevēlējās komentēt, vai viņa cietušais draugs ir Teteris. Visu informāciju, ko Eņģelis vēlējās izpaust, viņš esot nodevis. "Es apstiprinu, ka biju ar kādu cilvēku kopā, bet izmeklēšanas interesēs, ja policija to nesaka, es sekošu policijas piemēram," sacīja deputāts.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS apstiprināja, ka sestdienas naktī policija saņēmusi izsaukumu uz Barona ielu, kur noticis incidents, kura laikā nodarīti miesas bojājumi, kuru pakāpi noskaidros ekspertīzē.

Policija par notikušo sākusi administratīvo lietu un noskaidro notikušā apstākļus.

Sadovskis cietušo vārdus neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!