Foto: F64
Saeimas deputātu Valēriju Kravcovu (SC) pametis viņa izglābtais putna mazulis, savā interneta dienasgrāmatā vēsta deputāts.

Kravcovs šovasar uzņēmies rūpes par putna mazuli, kuram lauzts labais spārns. Putnēns nodēvēts par Klašu, barots ar zivīm, un tā salauztais spārns rūpīgi dziedināts.

Sākotnēji deputāts domājis, ka tas ir jūras krauklis, tomēr izrādījies, ka putns ir lielās pelēkās kaijas mazulis.

Putna mazuli atraduši viņa dēla draugi, kuri dzīvo Sanktpēterburgā, bet vasaras brīvdienas pavada Liepājā. Puikas novārgušo putnu atraduši Liepājas piejūras parkā.

Kravcovs putnu aizvedis pie veterinārārsta, kurš teica, ka salauzto spārniņu ir iespējams saaudzēt. Dakteris gan brīdinājis, ka tās būs ļoti lielas rūpes.

Pie deputāta mājas ir dīķis, kas pilns ar karūsām. Kravcovs tās ķēris un devis putnam. "Jūras kraukļa vecāki savus mazuļus baro ar atgremotām zivīm, tādēļ man sākotnēji zivis bija jāmaļ gaļasmašīnā," norādīja politiķis.

Vēlāk putns barots ar veselām zivīm un deputāts tās radinājis tam ķert pašam, lai putns vēlāk varētu izdzīvot brīvā dabā.

Pamazām putns mācījies lidot un kādu dienu aizlidojis pavisam. Tas noticis laikā, kad paša Kravcova nebija mājās, jo viņš bija aizbraucis pie meitas uz Angliju.

Tomēr deputāts neskumst, jo nesen viņa piemājas dīķi sācis apciemot gārnis. Tiesa, putns ir ļoti uzmanīgs un to nav izdevies pat nofotografēt.

"Šovasar es vairs nebūšu deputāts, bet varētu kļūt par ornitologu," joko Kravcovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!