Foto: Saeimas administrācija
Par Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju tās pirmajā sēdē ceturtdien ievēlēts bijušais aizsardzības ministrs Imants Lieģis ("Vienotība").

Lieģa kandidatūru kā vienīgo izvirzīja Solvita Āboltiņa ("Vienotība"). Par Lieģi nobalsoja 16 no 18 klātesošajiem komisijas locekļiem, bet divi atturējās.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti vienbalsīgi ievēlēja Staņislavu Šķesteru (ZZS), kurš arī bija vienīgais kandidāts uz amatu.

Savukārt uz komisijas sekretāra vietu bija divi pretendenti – Igors Pimenovs (SC) un Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), kuru amatam izvirzīja frakcijas biedrs Dzintars Rasnačs. Rasnačs norādīja, ka Pimenovs ceturtdien parakstījis ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska ("Vienotība") demisijas pieprasījumu, un, tā kā Ārlietu ministrija "kūrē Eiropas lietas", Pimenova ievēlēšana šai amatā Rasnačam nešķietot pieņemama.

Tomēr par Pimenovu slēgtajā balsojumā nobalsoja 14 deputāti, bet par Dombravu tikai trīs, līdz ar to par Eiropas lietu komisijas sekretāru kļuva Pimenovs.

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Eiropas lietu komisijā no "Vienotības" strādās Solvita Āboltiņa, Ojārs Ēriks Kalniņš, Rasma Kārkliņa, Atis Lejiņš, Imants Viesturs Lieģis un Edvards Smiltēns. ZZS pārstāvēs Iveta Grigule, Dana Reizniece, Staņislavs Šķesters un Jānis Vucāns. SC pārstāvji komisijā būs Sergejs Dolgopolovs, Nikolajs Kabanovs, Valērijs Agešins, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs un Igors Pimenovs. Komisijā darbosies arī Dzintars Rasnačs, Jānis Dombrava (abi VL-TB/LNNK) un Guntis Ulmanis (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!