Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien ar kultūras ministri Sarmīti Ēletri (V) un izglītības ministru Rolandu Broku (V) diskutēs par interešu izglītības attīstību Latvijā, informē Saeimas Preses dienests.

"Interešu izglītība ir Latvijas valsts īpaša iezīme, kas mums šķiet ārkārtīgi svarīga. Šis izglītības virziens cilvēkiem piedāvā iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku, izkopt talantus un iegūt profesionālas iemaņas," norāda komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V).
Druviete informē, ka komisijas sēdē runās par iespējām interešu izglītību ciešāk sasaistīt ar vispārējo izglītības sistēmu.

"Šādu programmu klāsts ir plašs, tajā ietverta gan kultūrizglītība un tehniskā jaunrade, gan vides izglītība, jauniešu iniciatīvas un sports. Šīs vērtības ir jāsaglabā, īpašu vērību pievēršot tā spilgtākajām izpausmēm, kādi ir arī mūsu Dziesmu un deju svētki," uzsver Druviete.

Uz komisijas sēdi aicināta arī Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Daiga Reča, Valsts izglītības un satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktore Agra Bērziņa, kā arī pārstāvji no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Pašvaldību savienības un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!