Lai arī Saeima solījusi "iesaldēt' deputātu algas un citādi taupīt valsts budžeta naudu, nākamā gada budžeta projektā, kas nonācis portāla "Delfi" rīcībā, parlamentam paredzēts palielināt finansējumu par 3,04 miljoniem latu.
Portāla "Delfi" rīcībā nonācis nākamā gada budžeta projekts, kas piektdien vakarā tika piedāvāts apspriešanai darba devējiem un arodbiedrībām. Finanšu ministrija turpina tā precizēšanu un "uzlabotais" variants varētu būt gatavs tuvākajā laikā, tomēr kardinālas izmaiņas tajā varētu nebūt.

Saskaņā ar pašreizējo budžeta projekta versiju, Saeimai nākamgad paredzēts finansējums 18,8 miljonu latu apmērā, kas ir par 3,04 miljoniem vairāk nekā šogad apstiprinātais Saeimas budžets (pēc budžeta grozījumiem).

Pašreizējā nākamā gada valsts budžeta redakcijā Saeima atlīdzībām, tostarp algām, nākamgad varētu tērēt 15,03 miljonus latu, kas ir par 3,05 miljoniem latu vairāk nekā šogad. Šogad šim mērķim bija atvēlēti 11,8 miljoni latu.

Nākamā gada budžeta projektā arī paredzēts, ka Saeima varēs veikt kapitālos ieguldījumus par 727 690 latiem. Salīdzinoši šogad šim mērķim bija paredzēti 886 017 lati.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs Kārlis Leiškalns (TP) portālam " Delfi" skaidroja, ka valdība sagatavojusi budžeta projektu, ņemot vērā spēkā esošos likumus, tomēr Saeima, izskatot to parlamentā, vērtēs iespējas samazināt Saeimas izdevumus.

Pēc Leiškalna teiktā, Saeima lems par deputātu algu " iesaldēšanu", kas varētu ietaupīt aptuveni vienu miljonu latu, tāpat tiks izvērtētas iespējas ietaupīt komandējumu naudas, maksu par degvielu, telefona rēķiniem un citus izdevumus.

Jau vēstīts, ka deputātu algas ir piesaistītas vidējai sabiedriskajā sektorā strādājošo algai, piemērojot tai attiecīgu koeficentu. Tomēr deputāti vairākkārt jau savas algas ir "iesaldējuši", neparedzot algu pieaugumu, turklāt solīts to darīt arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!