Saeimas parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, kas pēta amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos, šodien izskanēja vēl viena bijušā policista - Jurija Kreslova vārds. Viņš it kā pastiprināti interesējies vai pat centies ietekmēt kontrabandas lietu virzību.
Bijušais Ekonomikas policijas inspektors Normunds Margēvičs oktobrī Saeimas deputātiem stāstīja, ka 13.septembrī ar viņa līdzdalību aizturētas 30 tonnas saldētas putnu gaļas. Šajā lietā esot iesaistītas fiktīvas firmas, un Margēvičs pa telefonu esot saņēmis viņam un ģimenei adresētus anonīmus draudus.

Savukārt 16.septembrī Margēvičam jau zvanījis pazīstams cilvēks un ieteica šo kontrabandas lietu tālāk nevirzīt. Ekonomikas policijas priekšnieks Viesturs Briedis šodien Saeimas parlamentārajai izmeklēšanas komisijai atklāja, ka, pēc Margēviča teiktā, šis zvanītājs bijis bijušais milicijas un Kriminālpolicijas darbinieks Jurijs Kreslovs.

Pēc sēdes, atceroties sarunu ar Margēviču un policistu Oļegu Borovoju, Briedis žurnālistiem sacīja, ka Kreslovs, pēc abu policistu stāstītā, esot zvanījis un interesējies par "šo problēmu". Ne Margēvičs, ne Borovojs nav sīkāk paskaidrojuši, kas un kāpēc Kreslovu interesējis. Pašam Briedim Kreslovs neesot zvanījis.

Kreslova vārds līdz šim izskanējis vairākkārt, pārsvarā saistībā ar aizdomām par nelikumīgām darbībām.

Pēc sprieduma nolasīšanas Ivana Haritonova brigādes lietā Augstākajā tiesā pret Kreslovu un vēl vairākiem lieciniekiem tika ierosināta krimināllieta par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu tiesai.

Iepriekš vēstulē no ieslodzījuma vietas Zviedrijā Kreslova saistību ar kriminālajām aprindām minēja Rustems Kadirovs, kurš vēlāk pats tika notiesāts par naftas produktu kontrabandu lielos apmēros.

Šā gada sākumā Kreslova vārds masu medijos izskanēja saistībā ar uzņēmēju Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavību un Māra Millera slepkavības mēģinājuma lietām. Tika ziņots, ka policija pēta galvenā šajā lietā aizdomās turamā Igora Ivanova darbību un interesējas arī par viņa tuvākajiem kolēģiem, strādājot tiesībsargājošajās iestādēs. Tajā skaitā tiekot pārbaudīts arī Kreslovs, kurš saistīts ar Ivanovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!