Šodien sācies balsošanas par 2004. gada Eiropas cilvēku Latvijā "karstais posms". Tautas aptaujā tiek noskaidrots cilvēks, kurš ar saviem darbiem aizvadītājā gadā visvairāk tuvinājis Latviju Eiropai un Eiropu Latvijai, portālam “Delfi” pastāstīja organizētāji.
Eiropas Kustība Latvijā (EKL) jau septīto gadu rīko konkursu "Gada Eiropas cilvēks Latvijā", kas līdz šim guvis plašu sabiedrības atsaucību.

Par 2004. gada Eiropas cilvēku Latvijā ir iespējams nobalsot līdz šā gada 7. decembrim. To iespējams darīt arī elektroniski - ekl@parks.lv vai EKL lapā http://www.eiropaskustiba.lv. Anketā ir jānorāda izvirzītā kandidāta vārds, uzvārds, adrese un izvirzīšanas pamatojums.

2003. gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva Latvijas futbola valstsvienības un Kijevas "Dinamo" uzbrucējs Māris Verpakovskis, bet 2002. gadā - dziedātāja, Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova. 2001. gadā titulu ieguva Valsts Prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000. gadā – mūziķis Renārs Kaupers un grupa "Prāta Vētra", 1999. gadā politiķis un valstsvīrs Valdis Birkavs, bet 1998. gadā zinātnieks un publicists, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!