Foto: Publicitātes attēli
Pirmdien pulksten 19 sāksies ikgadējais Latvijas sabiedrisko mediju rīkotais labdarības maratons "DOD PIECI!". Tajā radio "Pieci.lv" dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale – uz 148 stundām tiks ieslēgti īpašā stikla studijā Doma laukumā, lai sešas diennaktis atskaņotu par ziedojumiem izvēlētās dziesmas un rosinātu diskusijas par laimīgu bērnu audzināšanas priekšnoteikumiem mūsdienu sabiedrībā.

Maratona atklāšanā piedalīsies "DOD PIECI!" himnas "Apskāvieni cik" autori Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora un My Radiant You.

Pirmdien jau no pulksten 13 stikla studiju iesildīs iepriekšējo gadu "DOD PIECI!" dīdžeji Kaspars Mauriņš un Aleksis Vilciņš, ēterā atskaņojot pērnā gada maratona populārākās dziesmas un sirsnīgākos priekšnesumus. Savukārt pulksten 19 studijā tiks ieslēgti šī gada dīdžeji. To uzticēts darīt šī gada labdarības maratona vēstnesim, Latvijas Radio Ziņu dienesta redaktoram un četru bērnu tētim Jānim Ramānam, kā arī labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītājai Rūtai Dimantai, kura ir līdzās maratonam kopš tā pirmsākumiem.

Maratona laikā par ziedojumiem izvēlēto dziesmu atskaņošana mīsies ar studijas viesu intervijām, iemīļotu mūziķu priekšnesumiem un ziedotāju pieredzes stāstiem. Sešās diennaktīs studijā viesosies teju 80 dažādas grupas, katru dienu ar ģimenes un bērnu lietu ekspertiem tiks runāts par kvalitatīva laika veltīšanas nozīmi bērniem – kāpēc tam ir izšķiroša loma, un kāpēc cilvēkam ir svarīgi pilnveidoties arī pieaugušā vecumā.

Tāpat dīdžeji tiešsaistē sazināsies ar ziedotājiem, lai uzklausītu viņu pieredzes stāstus par savu ģimeni vai bērnību.

Ziedot ar dziesmu var tīmekļa vietnē "www.dodpieci.lv", kā arī klātienē stikla studijā Doma laukumā, vienlaikus atbalstot un uzmundrinot studijas dīdžejus. Pirmo reizi maratona mērķi var atbalstīt arī ar "Ziedot.lv" dāvanu kartēm, dāvinot ziedošanas prieku arī uzņēmumu darbiniekiem, kolēģiem, draugiem vai tuviniekiem.

Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ētera ir 5 eiro. Šī gada maratona laikā saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti jaunas bezmaksas mācību programmas ieviešanai. Jau no 2019. gada pavasara jaunajiem vecākiem visā Latvijā būs iespēja apmeklēt psiholoģisku un praktisku mācību programmu, kas sniedzas tālāk bar bērna fizisko aprūpi un zīdīšanu, īpašu vērtību veltot drošas piesaistes veidošanai ar bērnu. Katri pieci eiro nodrošina pusstundu praktisku un psiholoģisku mācību - daļu no jaunās mācību programmas 21 stundas apjomā.

Pašlaik notiek aktīvs darbs pie mācību programmas izstrādes. Plānots, ka, sadarbojoties gan esošajiem mācību centriem, gan ārpusģimenes aprūpes atbalsta centriem, saziedoto līdzekļu apmērā kursi jau no 2019. gada pavasara bez maksas būs pieejama visā Latvijā.

Programmu veido biedrība "Plecs" sadarbībā ar labākajiem nozares profesionāļiem - nodibinājuma "Centrs Dardedze" valdes locekli Lailu Balodi, BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītāju un bērnu psihiatru Ņikitu Bezborodovu, ģimenes psiholoģijas centra "Līna" dibinātāju un psihoterapeiti Vitu Kalniņu, psiholoģi un psihoterapeiti Andriju Likovu u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!