Foto: F64

Februārī rīdziniekiem par siltumu būs jāmaksā vidēji par 16% vairāk nekā janvārī, liecina AS "Rīgas Siltums" informācija par februāra siltumenerģijas rēķiniem.

Rēķinu pieaugumu galvenokārt ietekmēja gaisa temperatūras pazemināšanās par 5,3 grādiem. Rīgā februārī vidējā gaisa temperatūra bija – 7,6 grādi, savukārt, janvārī tā bija - 2,3 grādi. Āra gaisa temperatūras pazemināšanās rezultātā patērētais siltumenerģijas daudzums un rēķinu summa vidēji palielinājās par 16%.

Februārī šāds aukstums Latvijas galvaspilsētā nav bijis pēdējos sešpadsmit gadus kopš 1996.gada, kad vidējā āra gaisa temperatūra februārī bija – 9 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati. Savukārt, Latvijas būvnormatīvos norādītā februāra vidējā āra gaisa temperatūras norma ir - 4,3 grādi.

Siltumenerģijas cena februārī bija tāda pati kā janvārī 42,16 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa.

Salīdzinājumā ar Baltijas valstu galvaspilsētām, februārī siltumenerģijas cena Rīgā bija viszemākā. Tā bija par 3% mazāka nekā Tallinā un par 23% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.

"Rīgas Siltums" uzsver, ka rēķini var atšķirties dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ katrā ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!