Foto: VUGD

Naktī uz trešdienu pulksten 5:23 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Viļņu ielā Salacgrīvā. Tur mājā ietriekusies kravas mašīna, kurā ir konteineri arī ķīmisku vielu, kas šobrīd ir noplūdusi. Dienesti joprojām turpina darbu notikuma vietā, sociālajā medijā "Twitter" raksta VUGD.

Notikuma vietā VUGD ugunsdzēsēji glābēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja transportlīdzeklī iespiesto autovadītāju. Iedzīvotājs no ēkas ir evakuējies.

Automašīnas kravā ir konteineri ar ķīmisku vielu un konstatēta arī tās noplūde apmēram 30 kvadrātmetru platībā.

Autovadītājs no Salacgrīvā avarējušā transportlīdzekļa ir izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Limbažu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Tiesnese, pašvaldība uzreiz pēc nelaimes gadījuma ir atvērusi skolas dienesta viesnīcu, lai tajā vajadzības gadījumā varētu uzturēties negadījuma vietas apkārtnes iedzīvotāji, kuriem traucē no kravas automašīnas izlijušās vielas asā smaka.

"Patlaban dienesta viesnīcā ir nogādāts cilvēks, kura mājā ietriecās automašīna "Scania"," sacīja Tiesnese. Viņa norādīja, ka negadījumā cietušo māju, kas ir apdrošināta, diezin vai būs iespējams atjaunot. Pašvaldības pārstāve informēja arī par to, ka pašvaldība lems par palīdzības sniegšanu negadījumā cietušajam iedzīvotājam, kā to paredz pašvaldības normatīvie akti.

Tiesnese skaidroja, ka satiksme negadījuma vietā ir slēgta un visi transportlīdzekļi tiek novirzīti pa Baznīcas un Pērnavas ielām.

Kā vietnē "Twitter" raksta VUGD, satiksme Viļņu ielā Salacgrīvā slēgta abos virzienos. Notikuma vietas teritorija norobežota. Savukārt noplūdusī ķīmiskā viela ir noklāta ar putām.

Pēc kravas auto ietriekšanās mājas sienā Salacgrīvā joprojām ir bloķēta satiksme pa Tallinas šoseju jeb Viļņu ielā, bet transports ir novirzīts pa citām ielām, skaidroja Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!