Nākamsestdien, 7.jūnijā, Latvijas saldākajā pilsētā Saldū noritēs Saldus ezera svētki, kuru laikā būs arī "Velo spiets" jeb fotoorientēšanās sacensības, interesenti aicināti pieteikties līdz 6.jūnijam.

Pasākuma dalībniekiem (komandām no divām līdz piecām personām) sacensību gaitā būs jāsavāc iespējami vairāk punktu, apmeklējot kontrolpunktus divos sarežģītības līmeņos – dzeltenajā un melnajā.

Dzeltenie kontrolpunkti būs vienkāršāki – pēc fotogrāfijām būs jāatrod konkrēts objekts un pie tā jānofotografējas, savukārt, melnajos kontrolpunktos dalībniekiem būs jāveic jau sarežģītāks uzdevums – pēc fotogrāfijas jāatrod objekts un pie tā jānofotografējas, veicot konkrētu uzdevumu.

Dalībnieki tiks vērtēti pēc uzdevumu veikšanas precizitātes un ātruma. Aicinām dalībniekus piedomāt arī pie sava vizuālā tēla apģērbā un braucamrīka noformējumā izmantojot ziedu tematiku, jo bitēm, spietojot apkārt, nav nekā skaistāka par krāsainu ziedu pļavu.

Šogad sacensību noslēguma tiks titulēta arī "puķainākā" jeb vizuāli atraktīvākā komanda vai individuālais dalībnieks. Pēc finiša dalībnieki varēs mieloties ar Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona sagatavoto mielastu.

Komandas var reģistrēties elektroniski līdz 6.jūnija plkst.17:.00, nosūtot pieteikumu anketu uz e-pastu tic@saldus.lv vai personiski sacensību starta dienā (7.jūnijā) no plkst.09.00 līdz 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!