Starpministriju bērnu tiesību aizsardzības komisija iesaka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) izteikt brīdinājumu "Strautiņu" mācību pāraudzināšanas iestādes direktoram Jurijam Jevdokimovam.
Īpaši "Strautiņu" gadījumam izveidotās darba grupas vadītājs Guntis Vasiļevskis informēja, ka brīdinājuma pamatā ir fakts - skolā nav veikti visi pasākumi, lai laicīgi reaģētu uz bērnu tiesību pārkāpumiem.

Lēmums jāpieņem ministrijas valsts sekretāram Andrim Sarnovičam, kurš grasoties trešdien vai ceturtdien parakstīt rīkojumu. Pagaidām viņš vēl neesot izlēmis, kādu - brīdinājuma vai rājiena izteikšana.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns iepriekš izteicis uzskatu, ka "Strautiņu" direktors steidzami jāatbrīvo no amata, jo daudzus gadus ir zinājis par bērnu tiesību pārkāpumiem, tostarp seksuālu izmantošanu, skolā, bet nav atbilstoši rīkojies.

Pagājušajā mācību gadā "Strautiņos" strādājošais psihologs konstatējis, ka no aptaujātajiem 46 audzēkņiem 27 (58%) ir pakļauti riskam ieslīgt depresijā, jo viņus māc bailes no murgiem, no sāpēm, no kautiņiem, no par viņiem spēcīgākiem audzēkņiem u.tml. Ierosināta krimināllieta pret kādu skolas audzēkni par vardarbīgu seksuālu izmantošanu. Pusaudzis izmantojis kādu savu vienaudzi no tās pašas skolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!