Foto: Publicitātes foto
Pretstatā iepriekš izskanējušajai informācijai, ka Sarkandaugavas pārvada būvniecība apstājusies, jo starp Rīgas domi un darbu veicējiem radies konflikts par līgumcenu, dome piektdienas pēcpusdienā izplatījusi preses paziņojumu, kurā apgalvots, ka darbos iestājies "tehnoloģiskais pārtraukums", kas saistīts ar laika apstākļiem.

iepriekš informēja darbu veicējs, būvuzņēmējs – pilnsabiedrība "Personu apvienība OTC", ko veido AS "LNK Industries", ceļu būves firma SIA "Binders" un SIA "LT Betons" – vairākkārt esot vērsies pie pasūtītāja ar aicinājumu pārskatīt līgumcenu. Saistībā ar to, ka šobrīd nav panākta vienošanās ar pasūtītāju par sadārdzinājuma kompensāciju, pasūtītājs esot pagarinājis tehnoloģisko pārtraukumu, kā rezultātā patlaban būvdarbi objektā nav atsākti.

Taču domē skaidro, ka tehnoloģiskais pārtraukums tika pagarināts, pamatojoties ar darbu veikšanai nepiemērotiem meteoroloģiskiem laikapstākļiem – darbu izpildei nepiemērota gaisa temperatūra.

Pašlaik, pēc 2. maija, tehnoloģisko pārtraukumu domes ieskatā nebūtu pamatoti turpināt, jo gaisa temperatūra ir atbilstoša darbu veikšanai.

Gadījumā, ja būvdarbi netiks atsākti pēc tehnoloģiskā pārtraukuma beigām, pilnsabiedrībai "Personu apvienības OTC" tiks piemērots līgumsods.

Attiecībā uz izmaksu sadārdzinājumu, Satiksmes departaments būvuzņēmējam ir uzdevis sniegt visus pamatojošos dokumentus tā pierādīšanai. Līdz šim iesniegtās izmaksu kalkulācijas neesot pamatotas ar no piegādātājiem uz objektu saņemtām materiālu pavadzīmēm vai citiem dokumentiem, kas to apliecina, kā arī departamentam netika iesniegti nekādi papildinājumi.

Līdz šim departamentā iesniegtās kalkulācija ietverot arī 2021. gadā veiktos darbus, tomēr šie veiktie un apmaksātie darbi netiek indeksēti.

Kā vēstīts, būvnieku paziņojumā arī norādīts, ka pēc 2022. gada 24. februāra, kad Krievijas Federācija uzsāka karadarbību pret Ukrainu, kā rezultātā pret Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas juridiskajām un fiziskajām personām ir piemērotas plaša spektra starptautiskās sankcijas, būvizstrādājumu izmaksas ir būtiski pieaugušas.

Atsevišķās būvizstrādājumu kategorijās esot noticis pat vairākkārtējs cenu kāpums. Esot arī tādi būvizstrādājumi, kuru pieejamība ir ļoti apgrūtināta, piemēram, dzelzs un tērauda būvizstrādājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!