Pēc Saeimas opozīcijas partiju pieprasījuma nākamnedēļ tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks izskatīts jautājums par uzdevumu valdībai Saeimā iesniegt ekonomiskas krīzes pārvarēšanas plānu.
Saskaņā ar partijas "Jaunais laiks" (JL) un citu Saeimas opozīcijas partiju deputātu iesniegumu Saeimas ārkārtas sēde sasaukta 4.jūnijā plkst.15.00.


JL izstrādātajā lēmumprojektā "Par uzdevumiem MK saistībā ar ekonomiskas krīzes pārvarēšanu" Saeima uzdod valdībai līdz 1.jūlijam apkopot un iesniegt Saeimai detalizētu ziņojumu par likuma "Par valsts budžetu 2008. gadam" izpildi gada pirmajos piecos mēnešos, kā arī iesniegt Saeimai rīcības plānu inflācijas ietekmes mazināšanai sociāli neaizsargātajām iedzīvotāju grupām.


JL paredz arī uzdot valdībai līdz 10.jūlijam sniegt Saeimā ziņojumu par plānotajiem pasākumiem ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.


Valdībai nekavējoties jāinformē iedzīvotāji par patieso situāciju valstī, reālajiem budžeta ieņēmumiem un jāķeras pie darba, lai samazinātu valsts nelietderīgos tēriņus un panāktu bezdeficīta budžetu. Pretējā gadījumā gaidāmais siltuma un elektrības cenu pieaugums daudzus atstās bez iztikas līdzekļiem, uzskata JL.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!