Rīgas Centra rajona tiesa 5.oktobrī izskatīs triju populārā Krievijas seriāla "Sasisto lukturu ielas" aktieru prasību pret Labklājības partiju par ziņu atsaukšanu un kompensācijas piedziņu.
Kā jau ziņots, šā gada februārī Labklājības partija, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, izdeva kabatas kalendāru, kurā starp populārajiem seriāla varoņiem bija redzama partijas pārstāve Inna Mamina.

Seriāla uzņemšanas grupa tad informēja, ka šāda kalendāra izdošana ar aktieriem nebija saskaņota. Ar izmantošanu politiskajā reklāmā aktieri īpaši neapmierināti bija tāpēc, ka parasti reklāmas piedāvājumiem atsakot un piedaloties tikai labdarības pasākumos.

Aktieri atcerējās, ka kalendāram izmantotā fotogrāfija varētu būtu tapusi pagājušā gada nogalē, kad seriāla varoņi viesojušies Rīgā, tajā skaitā arī Labklājības partijas priekšsēdētājam Jurim Žuravļovam piederošajā "Radio PIK", kur ar viņiem fotografējušās arī meitenes, kuras tikušas dēvētas par seriāla fanēm. Radio pārstāvji neesot minējuši, ka fotogrāfijas varētu tikt izmantotas citiem mērķiem.

Žuravļovs tad izteicās, ka nesaskata problēmas nesaskaņojot priekšvēlēšanu reklāmā izmantot seriāla "Sasisto lukturu ielas" aktierus. Pēc Žuravļova domām, seriāla aktieri, viesojoties partijas birojā, zinājuši, ka fotogrāfijas varētu tikt izmantotas Labklājības partijas priekšvēlēšanu kampaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!