Foto: F64
Partija "Saskaņa" aktīvi sākusi uzrunāt darba ļaužu masas. Vairāki vadoši partijas biedri uzstājīgi zvana un tiekas ar dažādu jomu arodbiedrību un asociāciju vadītājiem un prasa slēgt līgumus par kopīgu sadarbību, svētdien ziņo raidījums "Nekā personīga".

Jau tuvākajā laikā ar "Saskaņas" atbalstu protestus rīkos mediķu arodbiedrība, kam šāds sadarbības līgums jau noslēgts. Plānotas vēl arī citas akcijas. Kā raidījumam stāsta kādas partijas uzrunātās asociācijas vadītāja – par piedalīšanos protestos viņas biedriem piesolīts "saskanīgs atpūtas brauciens".

Jau vēstīts, ka mediķu arodbiedrība ceturtdien nolēma, ka rīkos protesta akcijas. Sapulcē daži iebilda, bet vairums bija par piketu 20.aprīlī, kad Nacionālajā bibliotēkā tiksies Eiropas valstu veselības ministri.

Turpretim aizkulisēs protestiem gatavojas ne tikai mediķi.

Partija "Saskaņa" uz sadarbību aktīvi cenšas pierunāt dažādu arodbiedrību, biedrību un asociāciju līderus. Pirms neilga laika par ideju – slēgt līgumus ar darbaļaužu pārstāvjiem runāts partijas valdē. Visi ideju atbalstījuši. Partijas pārstāvis un Saeimas deputāts Igors Pimenovs "Nekā personīga" atzīst, ka bijis idejas autors.

Kā viena no pirmajām tapusi vienošanās ar visu arodbiedrību jumta organizāciju Latvijas brīvo arodbiedrību savienību. Neraugoties uz to, ka Latvijas pensionāru federācijas līderis ir no Zaļo zemnieku savienības un pārstāv partiju arī kā Saeimas deputāts, arī Andris Siliņš drīz parakstīs līdzīgu dokumentu ar Nilu Ušakovu.

Mediķu arodbiedrība pārmet citām partijām neieinteresētību viņu problēmu risināšanā. Tāpēc priecājas, ka vismaz "Saskaņa" esot gatava palīdzēt. Turklāt mediķu organizācija neizslēdz, ka 
nāksies palīdzēt arī partijai pirms vēlēšanām, norāda "Nekā personīga". Atbilde ir ļoti vienkārša – vērtējiet padarītos darbus. Un tad jā – var izrādīties, ka sadarbībā ar konkrēto partiju esam izdarījuši vairākas lietas, kas ir devušas konkrētu labumu. Un ja cilvēki to jutīs un novērtēs – tad tas būs objektīvi. Jā – protams, ka tas ir iespējams," raidījumam skaidro arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Saskaņieši skaidro, ka viņi esot sociāldemokrāti un tāpēc pienākas zināt, ko domā darbaļaudis. Ja vadošās partijas to nedara, "Saskaņa" esot gatava sadarboties.

Pēc vairāku arodbiedrību un dažādu asociāciju līderu aptaujas var secināt, ka "Saskaņa" jau ir nopietni ķērusies pie to aģitācijas. Izvēloties sfēras, kuras varētu skart problēmas saistībā ar pret Krieviju ieviestajām sankcijām. Pieteikumu sadarboties saņēmusi Latvijas celtnieku arodbiedrība. Lēmumu – ko darīt aprīlī pieņemšot tās valde. Latvijas Ceļu darbinieku arodu apvienībai "Saskaņa" sadarbību piedāvāja jau pagājušogad. Arī viņi vēl domā. Tirdzniecības darbinieku arodbiedrībai signāli par "Saskaņas" interesi esot bijuši, bet sadarbības piedāvājums nav saņemts. Ja partija to prasīs, valde lems. Latvijas dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrībai piedāvājumi pēdējā laikā nākuši vairākkārt. Tomēr arodbiedrība tikai ar vienu partiju līgumu neslēgs. Arī ar Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību Saskaņa pēdējās nedēļas sazinājusies uzstājīgi un vairākkārt. Tās valde par piedāvājumu lemšot 1.aprīlī.

Partijas pārstāvis un Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs norāda, ka jebkurš politisks spēks izmanto visas sviras, lai paplašinātu savas ietekmes sfēras sabiedrībā.

Kāds "Saskaņas" biedrs uzrunājis Lavijas augļkopju asociācijas vadītāju Māru Rudzāti. Augļkopji apspriedušies un izlēmuši no piedāvājuma atteikties. Bet pirms trim nedēļām saskaņietis asociācijas vadītājai sācis sūtīt īsziņas. Lai viņi piedaloties mediķu plānotajos protestos, kas tikšot arī atalgots. "Viņš teica, ka Keris ir noslēdzis to līgumu un tā kā viņi aktīvi pastrādās un viņiem būs bezmaksas izklaide trīs dienas ar ģimenēm varēs pa velti braukt. Un es aizsūtīju viņam – kas maksāja par to visu? Tad viņš tur piesauca Rīgas domi, kas tur viņam... kaut kādi iekrājumi, varbūt viņš muļķojās - nezinu. Bet tas tā man nepatika. Tad viņš saka tā – "ja tava asociācija parakstīs ar Saskaņu līgumu, un rīkos protestus, tad vasarā būs nopelnījusi saskanīgu atpūtu". Nu tā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!