Foto: LETA

Pirmdien Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts "Saskaņas" saraksta līderis Aleksandrs Bartaševičs.

Par Bartaševiču balsoja desmit deputāti, pret bija divi. Viņš bija vienīgais kandidāts pilsētas domes priekšsēdētāja amatam.

Domes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts Andrejs Rešetņikovs (S), par vicemēru attīstības un investīciju jautājumos kļūs Aleksejs Stecs (S), bet par vicemēru izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos - Lidija Ostapceva (S).

Rēzeknē astoņus gadus pie varas esošā partija "Saskaņa" pārliecinoši uzvarējusi šajās pašvaldību vēlēšanās. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija, šis politiskais spēks četru gadu laikā ir būtiski kāpinājis vēlēšanās gūto balsu skaitu - 2013.gadā "Saskaņas centrs" guva 48,34 vēlētāju balsis, bet 2017.gadā 59,03%. Līdz ar to "Saskaņa" nostiprina savas pozīcijas Rēzeknes pašvaldībā.

"Saskaņa" jaunajā domes sasaukumā ieguvusi deviņas deputātu vietas, kas ir par vienu vietu vairāk nekā 2013.gadā. Domē ievēlēts pašreizējais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, Lidija Ostapceva, Vladimirs Bogdanovs, Aleksandrs Irišins, Aleksejs Stecs, Jānis Krišāns, Andrejs Rešetņikovs, Igors Sergejevs, Olga Strode.

Ar krietni mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas partiju apvienība, kuras sastāvā ir "Latgales partija", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotība". Šai partijai domē būs divi deputāti, kas jau tagad strādā pašvaldībā - Edmunds Teirumnieks un Jāzeps Korsaks.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība un domē vietu iegūst kādreizējais domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse. Savukārt kā pēdējā domē iekļuvusi partija, kuru domē pārstāvēs viens deputāts - Igors Lucijanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!