Foto: DELFI
Neilgi pirms maija nogalē notikušajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Spīķeru kvartālā, pašā Maskavas ielas sākumā iekārtots Rīgas mēra Nila Ušakova pārstāvētās politiskās partijas "Saskaņa" birojs.

Gluži nesen pie ēkas, kurā nu mitināsies "Saskaņas" birojs, parādījušās arī lielas izkārtnes, kas apliecina šo faktu - tās izvietotas uz visām ēkas fasādēm, tādējādi zināmā mērā kalpojot par partijas reklāmu.

"Delfi" jau šā gada marta nogalē vēstīja, ka nesen darbu par ES fondu un pašvaldības naudu uzpostajā Spīķeru kvartālā sākusi arī Ušakova nu jau bijušajai sievai Jeļenai Ušakovai piederošā kafejnīca "Cafe Dali". Nekustamais īpašums Maskavas ielā 4, kur turpmāk mitināsies "Saskaņas" birojs, tāpat kā īpašums Maskavas ielā 12, kur atrodas Ušakovai piederošā kafejnīca, pieder SIA "Spīķeru nami".

Portālam "Delfi" gan neizdevās noskaidrot, uz cik ilgu laiku "Saskaņa" gatavojas nomāt biroja telpas Spīķeru kvartālā un kāda ir nomas maksa. Neoficiāli "Delfi" zināms, ka labi pamanāmajā vietā politiskās partijas birojs atradīsies vismaz līdz rudenī notiekošajām Saeimas vēlēšanā.

Jau ziņots, ka Spīķeru kvartāla revitalizācijā pēdējos gados kopumā ieguldīti teju 5,3 miljoni latu Eiropas Savienības struktūrfondu un Rīgas domes naudas - sākotnēji projekta izmaksas bija plānotas trīs miljonu latu apmērā, bet pēc tam, tehniskā projekta izstrādes gaitā tās pieauga vēl par 1,9 miljoniem latu.

Pirms gada Rīgas pašvaldība Spīķeru kvartāla rekonstrukcijai piešķīra papildu finansējumu vēl 0,547 miljonu latu apmērā, jo izrādījās, ka ar jau piešķirto finansējumu nepietiek Daugavas promenādes nostiprināšanas darbiem.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas projekta ietvaros, izmantojot ES un pašvaldības finansējumu, tika labiekārtota kvartāla teritorija un rekonstruēti inženiertehniskie tīkli, sākta gājēju tuneļa atjaunošana, rekonstruēta kvartāla krastmala, nojauktas dažādas vidi degradējošas pagaidu ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!