Foto: LETA

Ceturtdien partija "Saskaņa" parakstīs vienošanos par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju (LPF), informē partijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

Vienošanās paredz, ka "Saskaņa" un LPF atbalstīs lēmumu pieņemšanu, kas veicina ekonomikas attīstību un darbaspējīgo valstspiederīgo atgriešanos valstī, atbalstīs valsts sociālās apdrošināšanas līdzekļu izmantošanu tikai likumdošanā noteiktiem mērķiem, pensiju indeksācijas mehānismu pilnveidošanu un citu pasākumu veikšanu ar mērķi paaugstināt mazturīgo pensionāru dzīves līmeni.

Kā informē partijas preses sekretāre, gan "Saskaņa", gan LPF uzskata, ka "apstākļos, kad ekonomiskās attīstības tempi ir nelieli, kad no valsts turpina aizbraukt valstspiederīgie darbaspējīgā vecumā, svarīgi maksimāli efektīgi, mērķtiecīgi un sociāli taisnīgi izmantot esošās pensiju fonda iespējas".

"Saskaņa" jau iepriekš ir parakstījusi vienošanās par sadarbību ar dažādām Latvijas arodbiedrībām un organizācijām. To vidū ir, piemēram, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un citas.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz "Nekā personīga", jau vēstīja, ka partija "Saskaņa" aktīvi sākusi uzrunāt darba ļaužu masas. Vairāki vadoši partijas biedri uzstājīgi zvana un tiekas ar dažādu jomu arodbiedrību un asociāciju vadītājiem un prasa slēgt līgumus par kopīgu sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!