Foto: LETA
"Saskaņas centrā" ietilpstošās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valde nosaukusi divus premjera amata kandidātus – Rīgas mēru Nilu Ušakovu un Saeimas frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču.

Lēmums par šo divu politiķu nosaukšanu par partijas premjera amata kandidātiem valdē pieņemts vienbalsīgi, informēja "Saskaņa".

Urbanovičs norādīja, ka neatsakās no cīņas, taču vienmēr atbalstījis jaunu un talantīgu cilvēku virzību politikā. "Divus gadus vadot Rīgas domi, apvienības SC līderis Nils Ušakovs ar saviem darbiem ir pierādījis, ka ir gatavs uzņemties un veiksmīgi pildīt premjera pienākumus," pauž Urbanovičs.

Galīgo lēmumu par to, kurš no abiem kandidātiem tiks virzīts premjera amatam, "Saskaņas centrs" pieņems pēc tam, kad kļūs zināmi vēlēšanu rezultāti.

Jau vēstīts, ka maija nogalē pēc tam, kad Saeima nedeva atļauju kratīšanai "Par labu Latviju" frakcijas deputāta, partijas LPP/LC līdera Aināra Šlesera dzīvesvietās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētās tā sauktās "oligarhu lietas" ietvaros, Zatlers īpašā uzrunā tautai paziņoja, ka rosina parlamenta atlaišanu.

Sestdien notikušajā referendumā vēlētāji ar 650 518 balsīm atlaida 10.saeimu.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien pēc sestdien notikušā referenduma par 10.Saeimas atlaišanu rezultātu apstiprināšanas oficiāli izsludināja nākamā parlamenta ārkārtas vēlēšanu datumu - 17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!