SC: ar saskaņu pret krīzi

Politisko partiju apvienība “Saskaņas centrs” startē gandrīz visu lielāko Latvijas pilsētu un daudzu jaunveidojamo novadu pašvaldību vēlēšanās. Kandidātu sarakstos dažādi valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji, salīdzinoši daudz arī uzņēmēju vai dažādos uzņēmumos dažādu profesiju strādājošo.

Priekšvēlēšanu programmās SC nāk ar sociālā taisnīguma idejām, par “vienlīdzīgu attieksmi pret visiem pilsētas iedzīvotājiem, neatkarīgi no sociālās izcelsmes, mantiskā stāvokļa, pārliecības, tautības, dzimtās valodas un reliģiskās piederības. Mēs esam par to, lai cilvēks būtu paēdis, siltumā un drošībā,” minēts vairākās SC programmās.

Līdzās solījumiem risināt saimnieciskus jautājumus – sakārtot ielas, uzlabot transporta pakalpojumus un uzlabot sociālo aprūpi, SC priekšvēlēšanu programmās uztur nacionālās saskaņas problēmas. Piemēram, Daugavpili SC sola izveidot par “nacionālās saskaņas pilsētu – neatkarīgi no nacionālās piederības un dzimtās valodas, kļūstot par pamatu sabiedrības saliedēšanai – kopā pret krīzi.” Arī Jūrmalā SC mērķis ir panākt “saskaņu” – starp pilsētas ekonomisko attīstību un Jūrmalas pamatvērtību saglabāšanu, starp dažādu tautību un dažāda dzīves veida cilvēkiem, starp pilsētas varu un iedzīvotājiem.

Vienlaikus SC programmās dažādās pilsētās manāma kritika līdzšinējām pie varas esošajām partijām gan valstī, gan arī vietējās varās, kā arī solījumi par kardinālām pārmaiņām pēc vēlēšanām.

SC sarakstu līderi un potenciālie mēru amatu kandidāti lielākajās pilsētās: Jūrmalā – domes deputāte Žanna Kupčika; Daugavpilī – 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarēvičs; Rēzeknē – SIA “Latgalija” valdes loceklis Aleksandrs Bartaševičs; Liepājā - SIA "Centrdomnaremont" tehniskais direktors Sergejs Dikterjovs; Ventspilī - AS "Ventspils Grain Terminal" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis; Jelgavā – domes deputāts Sergejs Ņevoļskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!