Foto: Publicitātes foto

Siltais laiks Latvijā tiek izmantots plānoto ceļa remontdarbu veikšanai. Tas var ietekmēt arī braucēju brīvdienu plānus - būvdarbi norisinās jau 62 valsts autoceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šajos remontējamajos posmos ir ieviesti satiksmes ierobežojumi, kas nozīmē, ka autobraucējiem jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā. Lielākais ierobežojumu skaits ir uz reģionālās nozīmes ceļiem.

Savukārt piektdienas pēcpusdienā Pierīgā virzienos uz jūras piekrasti satiksme var būt īpaši palēnināta, tāpēc, lai izvairītos no papildu laika ceļā, LVC aicina autovadītājus plānot braucienus ārpus ierastajām maksimālās satiksmes stundām.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts reģionālajiem autoceļiem ir ceļa Ventspils-Kolka (P124) posmā no Ventspils līdz Liepenei, ceļa Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) posmā no Umurgas līdz Iesalkājai, ceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Kangariem līdz Tīnūžiem, ceļa Umurga-Cēsis-Līvi (P14) posmā no Stalbes (A3) līdz Cēsīm, ceļa Ventspils-Dundaga (P77) posmā no krustojuma ar reģionālo autoceļu Ventspils-Kolka (P124) līdz meža ceļiem "Riestu dambis" un "Otrais Riestu dambis", ceļa Kandava-Saldus (P109) no Zemītes līdz Kapukrogam, ceļa Alūksne-Ape (P39) posmā pie Alsviķiem, ceļa Skrunda-Aizpute (P117) posmā Valtaiķu virzienā aiz Kazdangas un ceļa Smiltene-Valka (P24) posmā no Smiltenes līdz autoceļam Blome-Birzuļi-Palsmane (V243).

Remontdarbi notiek arī uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei. Tur ir ierīkoti seši luksoforu posmi un noteikti ātruma ierobežojumi 70 un 50 kilometri stundā. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes.

Ar ceļu aktuālo būvdarbu karti ikviens interesents var iepazīties LVC interneta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!