Ne Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), ne otra puse - Saulesdārza teritorijas nomnieks SIA "Ķeizarmežs" - negatavojas piekāpties jautājumā par Saulesdārza izmantošanu.
Latvija Futbola federācijas prezidents un uzņēmējs Guntis Indriksons atzina, ka nav apmierināts ar IZM lēmumu un neizprot, kādēļ ministrija cer sagaidīt no privāta uzņēmuma, ka tas ieguldīs līdzekļus teritorijas attīstībā, kura tam nepieder.

"Ko tad ministrija iedomājas, ka mēs būvēsim nacionālo sporta bāzi, kas būs valsts īpašums. Mēs jau varam to arī nedarīt, ja valstij nevajag," sacīja Indriksons.

Uzņēmējs atzina, ka neplāno vērsties tiesā vai kā citādi apstrīdēt ministrijas lēmumu.

IZM negatavojas piekāpties SIA "Ķeizarmežs" jautājumā par Saulesdārza izmantošanu. Šodien ir pēdējā diena, kad var parakstīt jaunu līgumu par šīs teritorijas nomu.

Kā informēja IZM preses sekretārs Artis Jurkevics, ministrija no SIA "Ķeizarmežs" ir saņēmusi priekšlikumus līgumam par Saulesdārza teritorijas nomu. Savu viedokli par tiem IZM paudīs šīs diena laikā.

Gadījumā, ja abas puses nepanāks vienotu viedokli jautājumā par Saulesdārzu, tad tiesas procesi par nesamaksātā nomas maksas parāda un nekustamā īpašuma nodokļa piedziņu turpināsies, sacīja IZM pārstāvis.

Aptuveni gadu ministrijai un uzņēmumam nav izdevies vienoties par jauno līgumu, jo "Ķeizarmežu" neapmierina punkts, kurā noteikts, ka objekts paliek valsts īpašumā. Savukārt ministrija uzstāj, ka Saulesdārza teritorija nav privatizējama, līdz ar to visi objekti paliek valsts īpašumā. Tāpat ministrija izslēdz iespēju, ka Ķīšezera krasts varētu tikt apbūvēts.

Tā kā līgums netika parakstīts un nomas maksas parāds netika maksāts, ministrija vērsās tiesā ar lūgumu veikt parāda piedziņu. Pēc tam sarunas tika atsāktas, tomēr IZM neatteicās no prasības, ka īpašuma tiesības paliek valstij, neļaujot veidot Saulesdārza teritorijā privāto īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!