Mūsu valstī ir ne mazums cilvēku, kuru mantiskais stāvoklis, spriežot pēc oficiālajām datu bāzēm, viņus ļautu pieskaitīt labākajā gadījumā vidusslānim. Taču iepriekšējā darbība, kāds „izgaismojies” darījums vai nozares pārstāvju vienprātīgs „jā!” uzstājīgi liek viņus tomēr pieskaitīt Latvijas miljonāru pulkam – ja ne citādi, tad vismaz šajā jaunās grāmatas „Latvijas miljonāru noslēpumi” sadaļā, kuras fragmentus šonedēļ ekskluzīvi publicēs “Delfi”.

Josifs Apts
dz. 1962. gada 30. novembrī

Latvijas lielākās medikamentu tirgotājas – AS „Recipe Plus” un radniecīgo kompāniju īpašnieki gan tradicionāli slēpjas ārzonās, taču tiek uzskatīts, ka pirmo vijoli viņu vidū spēlē Josifs Apts un vēl četri kungi, kuriem visiem ir vieta šajā Latvijas miljonāru saraksta sadaļā. Un ne velti – „Recipe Plus” ir pašlaik otra lielākā Latvijas zāļu lieltirgotava.

Pēteris Avotiņš
dz. 1954. gada 2. aprīlī

Kādreizējais „Latvijas kuģniecības” prezidents, kurš 90. gadu pirmajā pusē brīvi operēja ar daudziem desmitiem miljonu dolāru un, pēc finanšu ekspertu viedokļa, arī pašlaik uzskatāms par miljonāru – lai cik pieticīga arī neizskatītos uz viņa vārda oficiāli reģistrētā uzņēmējdarbība.

Viktors Busels
dz. 1957. gada 19. maijā

Lai gan pēc aizdomām par nodokļu apiešanu un tām sekojošajām krimināllietām skandalozā degvielas koncerna „Dinaz” struktūras pārdēvējas, bet to īpašnieki uzcītīgi slēpjas aiz dažādās valstīs reģistrētām ārzonas kompānijām, reti kuram ir šaubas, ka reālie akcionāri tajās joprojām ir četri kādreizējie „Dinaz” dibinātāji. Viktors Busels ir viens no viņiem.

Vladimirs Capuns
dz. 1950. gada 28. novembrī

2004. gada vasarā šis mazpazīstamais kungs, uz kura vārda nav reģistrētas nekādas vērā ņemamas kompānijas, pēkšņi ņem un… par 1,6 miljoniem latu nopērk 17 tūkstošus kvadrātmetru zemes un virkni objektu Jūrmalā, Dzintaru prospektā 11, turklāt norēķinās bez pirkuma ieķīlāšanas bankā.

Ainārs Gulbis
dz. 1959. gada 30. novembrī

Kādreiz visvarenās “Software House Rīga” boss pašlaik oficiāli ir tikai vidēja mēroga uzņēmējs, taču tiek uzskatīts, ka tieši viņš ir viens no trim gāzes kompānijas Itera Latvija līdzīpašniekiem un varētu atrasties arī aiz Maurīcijā reģistrētā „ofšora”, kam pieder AS „SWH Grupa” ar tās iespaidīgajiem īpašumiem Rīgā, Skanstes ielā.

Turpinājums – rīt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!