Foto: LETA

"Juris Savickis ir dzīvs un vesels, un brauc uz "Latvijas Gāzes" padomes sēdi, kuru pats arī vadīšu," Savickis sacīja telefona sarunā ar portālu "Delfi".

Savickis apliecināja, ka ar viņu viss ir kārtībā un viņš ir sveiks un vesels.

"Ziņas par manu nāvi ir priekšlaicīgas," citējot klasiķi, viņš teica.

Savickis izklausījās diezgan labā noskaņojumā, kā arī interesējās par to, kas "Delfi" atsūtījis šo e-pastu par viņa šķietamo nāvi, un ko "Delfi" darīs, lai vērstu situāciju par labu.

Portāla "Delfi" vecākais brīvpieejas redaktors Jānis Bagātais norāda: "Diemžēl mēs tik nozīmīgā jautājumā pietiekami rūpīgi nepārbaudījām faktus. Rodoties aizdomām par preses relīzes autentiskumu, ziņu izņēmām un publiski atsaucām, bet Savicka kungam piezvanījām un atvainojāmies. Par tālāko rīcību mēs lemsim, konsultējoties ar juristiem.

Šis ir piemērs, kad modrību zaudēja gan vairāki komercmediji, gan sabiedriskais medijs, un tas atgādina, cik rūpīgi jāpārbauda informācija, īpaši tik svarīgos jautājumos. Konkrēto notikumu apspriedīsim redakcijā, lai no šīs pieredzes mācītos."

Savickis ir "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs un uzņēmuma "Latvijas Gāze" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Kā ziņots, ziņa par Savicka nāvi medijiem ceturtdienas rītā tika nosūtīta no e-pasta adreses "itera.latvija@gmail.com", un starp saņēmējiem bija visi Latvijas lielākie mediji – portāls "Delfi", kā arī citi portāli, sabiedriskie mediji un arī reģionālo mediju izdevumi.

Portāls "Delfi" šo ziņu par Savicka nāvi sākotnēji publicēja, taču, sazvanot uzņēmumu, kurā teica, ka Savickis ir dzīvs, šo ziņu atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!