Jau daudzus gadus tiek grauts Latvijas tautas pašvērtējums, intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija" norāda enerģētikas nozares uzņēmējs, "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis.

"Tauta bez augsta pašapziņas līmeņa ir bars, kuru ļoti viegli vadīt," akcentē uzņēmējs.

Viņš uzskata, ka ap Latviju tiek veidota negatīva aura, turklāt ļoti lielā mērā tas tiek darīts valsts iekšienē. Savickis kritizē atsevišķus masu medijus, kuri pēdējo desmit gadu laikā neesot uzrakstījusi neviena laba vārda par latviešiem un Latviju.

"Visi apkārt ir tikai sliktie, tikai zagļi un kukuļņēmēji. Paskatieties, kas ar korupciju notiek Anglijā vai Itālijā! Mūsējie ir nevis vienkārši bērni, bet embriji," apgalvo "Itera Latvija" vadītājs.

Savickis apgalvo, ka tautas pašvērtējumu paaugstina "Rīgas Dinamo" hokeja klubs. "Komanda paaugstina cilvēku pašvērtējumu, valsts pašapziņu. Tātad tiem, kuri iestājas pret kluba eksistenci, nav vajadzīga stipra valsts, nav vajadzīgs stiprs sports, nav vajadzīga stipra kultūra," skaidro viens no hokeja kluba dibinātājiem un vadītājiem.

Kā apgalvo Savickis, "Rīgas Dinamo" divu gadu laikā ir paveicis vairāk, piemēram, sabiedrības integrācijas jomā, nekā integrācijas lietu ministrija pēdējo 20 gadu laikā. Tā veido Latvijas tēlu Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!