Rīgas domes Vides komiteja šodien noraidīja priekšlikumu par pašvaldības suņu nodevas samazināšanu savrupmāju īpašniekiem - līdzšinējo sešu latu vietā tika rosināts maksāt trīs latus.
Kā deputātiem skaidroja Rīgas domes Vides departamenta direktora vietnieks Uldis Petrēvics, šo priekšlikumu atbalstīja iepriekšējā sasaukuma Vides komiteja, bet tas būtu jāizvērtē pašreizējiem domniekiem.

Pret suņu nodevas samazināšanu privātmāju īpašniekiem iestājās komitejas priekšsēdētāja Marika Žuravļova ("Dzimtene"/LSP). Viņa norādīja, ka suņu uzturēšanas infrastruktūras jomā Rīgā ir nepieciešams veikt daudz darba, tāpēc finansējuma piesaistei šim mērķim nebūtu lietderīgi samazināt nodevu privātmāju īpašniekiem.

"Iespējams, suņu turēšanas nodevu privātmāju īpašniekiem vajadzētu pacelt, nevis samazināt," savu viedokli pauda Žuravļova.

Patlaban suņu turēšanas nodeva Rīgā ir seši lati. Suņa turēšanas nodeva par 50% samazināta sterilizēto dzīvnieku īpašniekiem un maza izmēra dekoratīvo suņu, kuru skausta augstums nepārsniedz 35 centimetrus, īpašniekiem.

No suņu turēšanas nodevas atbrīvoti vientuļi nestrādājoši pensionāri, pirmās un otrās grupas invalīdi, valsts iestādes, kurās tiek audzēti dienesta suņi, kā arī redzes un dzirdes invalīdi.

Saskaņā ar Vides departamenta rīcībā esošo informāciju šā gada sešos mēnešos suņu nodevās iekasēti 33 219 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!