Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) aicina Lāčplēša dienu nepārvērst par "atsevišķas sabiedrības daļas mononacionālām svinībām", portālu "Delfi" informēja SC.

Kā norāda SC, "mazliet nesenākā, taču Latvijas valstiskumam ne mazāk svarīgā barikāžu vēsture uzskatāmi apliecina, ka valstiskums nav tukša skaņa nevienam no šeit dzīvojošajiem neatkarīgi no tā, kādā valodā viņš runā, kādus politiskus uzskatus atbalsta un par ko balso vēlēšanās. Tādēļ ļausim katrs sev un mums visiem kopā apzināties un izjust savu piederību šim valstiskumam un šai valstij, ļausim būt par to lepniem."

"Ar kopējiem centieniem pierādīsim sev, savai tautai un pasaulei, ka mūsu spēkos ir pacelties pāri pagātnes aizvainojumiem un rēgiem, savtīgām mirkļa interesēm, savstarpējiem ķīviņiem un politiskām nesaskaņām. Pierādīsim, ka mēs spējam būt ne tikai politiķi, bet arī valstsvīri. Un atcerēsimies – tie, kuri būs klāt svētkos, nenovērsīsies no valsts arī ikdienā, lai cik skarba šī ikdiena brīžiem neizrādītos. Šodien – gluži tāpat kā 1919. gadā un 1991. gadā – mūsu neatkarība un valstiskums ir mūsu visu rokās, un tiem vairāk kā jebkad agrāk nepieciešams atbalsts," pauž SC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!