Foto: F64
Sagatavojot valdībai alternatīvu nākamā gada budžeta projektu un aktīvi konsultējoties par situāciju dažādās nozarēs, apvienība "Saskaņas centrs" (SC) gatavojas "uzņemties atbildību par valsti," intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atzīst SC Saeimas frakcijas vadītājs un premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

"Mēs dzīvojam ar domu, ka agri vai vēlu mums būs jāuzņemas atbildība par valsti, solidāri vai citādi, bet būs. Izejot no tā, mēs sākam dežūrēt – pa nozarēm un citādi," pauž Urbanovičs.

Viņš intervijā norāda, ka patlaban "gandrīz neviena" partija nav izrādījusi interesi gāzt premjera Valda Dombrovska (JL) valdību, taču, ja demisija tiktu prasīta, SC to atbalstītu pat, ja viņu balsis "tiku izmantotas svešā spēlē".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka opozīcijā esošās LPP/LC līderis Ainārs Šlesers aicina koalīcijas partijas gāzt Dombrovska valdību, asu kritiku valdībai un tās pieņemtajam nākamā gada budžeta projektam veltījis arī Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle, kurš pieļāvis iespējamību, ka Dombrovska valdība nenostrādā līdz nākamā gada vēlēšanām. Valdības stabilitāti varētu "sašūpot" gan TP vēlme samazināt ministru skaitu, gan domstarpības koalīcijā ģenerālprokurora amata kandidāta izvēlē, gan arī citi apstākļi – piemēram, iespējamība, ka nākamā gada valsts budžeta ieņēmumi nepildīsies kā iecerēts un būs nepieciešams grozīt budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!