Partija "Saskaņas centrs" (SC), visticamāk, sūdzēs tiesā bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, izplatot nepatiesu informāciju par partiju, informēja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.
Lēmums par sūdzēšanu tiesā esot pieņemts, un tagad esot jārīkojas juristiem.

"Es uzskatu, ka Vīķe-Freiberga ir tieši nomelnojusi mūsu partiju, lai nepieļautu sev netīkamas personas - mūsu izvirzītā prezidenta amata kandidāta Aivara Endziņa nākšanu pie varas", sacīja Urbanovičs.

Viņš piebilda, ka "Vīķe-Freiberga ir bezkaunīga mele, jo nevar savu sacīto pierādīt."

Jau ziņots, ka pirms diviem mēnešiem intervijā Latvijas Radio Vīķe-Freiberga izteicās, ka juristu Endziņu par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzījusi partija, kuras lojalitāte Latvijai ir apšaubāma.

Šo kandidātu "izvirzījusi viena partija, ko mēs saucam par kreisu. Par kuras finansējumu, man kā prezidentei, ir zināma konfidenciāla informācija, kas man rada bažas par viņu lojalitāti Latvijas valsts interesēm," toreiz teica Vīķe-Freiberga.

SC šādu rīcību uzskata par nepamatotu un apzinātu nomelnošanu un sola apsvērt iespējas tiesiskā ceļā aizstāvēties pret Vīķes-Freibergas izteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!