Veids, kādā koalīcija balsoja par banku pārņemšanas likuma pieņemšanu, liecina par demokrātijas farsu Latvijas Saeimā, uzskata partija "Sabiedrība citai politikai"
„Ar šo likumu ir iepazinušies labi ja trīs Saeimas deputāti, turklāt ārvalstu investori jau ir paziņojuši, ka sūdzēs Latvijas valsti tiesā, ja likums tiks pieņemts. Latvijas Saeima rīkojas pretēji tam kā to dara Eiropas Savienībā," uzskata SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks. „Kā mēs pēc tam varēsim skatīties acīs mūsu Eiropas partneriem. Tas viss liecina par demokrātijas farsu Latvijas Saeimā. Deputāti nesaprot par ko viņi balso."

SCP piedāvāja balsojumu par banku pārņemšanas likumu pārcelt uz vēlāku laiku, lai ar to varētu iepazīties deputāti un eksperti, taču deputāti ar 47 balsīm „par" un 41 „pret", noraidīja šo ierosinājumu.

Bankas pārņemšanas likums paredz, ka pārņemšana pieļaujama uz līguma pamata vai pret taisnīgu atlīdzību uz atsevišķa likuma pamata. Ja netiek panākta vienošanās par labprātīgu pārņemšanu, likums paredz, ka katram konkrētam piespiedu pārņemšanas gadījumam tiek izdots konkrēts likums. Bankas pārņemšanas lietderību izvērtēs Finanšu ministrija kopā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un Latvijas Banku. Ja piecu darba dienu laikā pēc sarunu sākšanas ar banku vai tās akcionāriem vienošanās par labprātīgu pārņemšanu netiks panākta, finanšu ministrs sagatavos likumu par bankas piespiedu pārņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!