"Sabiedrība citai politikai" (SCP) neatbalstīs tādas valdības veidošanu, kuras darbības pamatā nebūs kompetents piedāvājums ekonomikā un taisnīguma principi, nolemts SCP valdes locekļu, Darba grupu vadītāju un reģionālo nodaļu vadītāju sanāksmē.
„Jau pirmajās valdības veidošanas dienās ir kļuvis skaidrs, ka partijas, kas uzņēmušās valdības veidošanas iniciatīvu, runā tikai par maksimāli lielākas politiskās ietekmes iegūšanu valdībā. Pagaidām nav nācies dzirdēt, ka potenciālie valdības veidotāji runātu par valdības darba principiem un programmu, kā valsti izvest no krīzes," SCP paziņojumā norāda SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

SCP pastāv uz Saeimas ārkārtas vēlēšanām un aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru bez vilcināšanās ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. SCP uzskata, ka pārejas valdībai, pirmkārt, jādefinē darbības principi un jāpublisko savs ekonomiskās krīzes plāns. „Tiem, kas šobrīd veido jauno valdību, nav ekonomikas programmas, kā izvest valsti no dziļās krīzes, kaut arī tas ir vissvarīgākais uzdevums. Acīmredzami valdības veidotājiem daudz būtiskāk ir sadalīt amatus un ietekmes sfēras, nevis sagatavot un iepazīstināt sabiedrību ar plānu, kā izvest valsti no krīzes," uzsver SCP Ekonomikas un finanšu darba grupas vadītājs Egons Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!