Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) biedru pilnsapulcē šodien tika apstiprināta SCP Eiropas Parlamenta (EP) programma un nosaukti EP vēlēšanu kandidāti.

Kā pastāstīja SCP preses sekretārs Kaspars Funts, no SCP EP vēlēšanās kandidēs deviņi partijas biedri - Georgs Andrejevs, Maira Dzelzkalēja, Gundars Romanovskis, Veiko Spolītis, Gundars Ostrovskis, Krišjānis Bušs, Valdis Krastiņš, Inga Naumane un Karina Korna.

SCP līderis EP vēlēšanās būs pašreizējais EP deputāts Andrejevs.

SCP programmā solīts, ka tiks veidota spēcīga SCP EP ievēlēto deputātu pārstāvniecība Latvijā, kas būs atvērta ikvienam Latvijas iedzīvotājam un uzklausīs viņa rūpes un priekšlikumus. SCP deputāti sadarbosies ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām, uzņēmējiem un sociālajiem partneriem, arī pašvaldību līmenī.

SCP sola veicināt maksimālu pieejamā ES finansējuma apguvi visās jomās un aktīvi piedalīties ES budžeta reformā, kas noteiks ES politikas prioritātes, tādējādi nodrošinot Latvijas attīstībai nepieciešamo finansējumu un novēršot jebkāda tieša nodokļa ieviešanu Eiropas līmenī. SCP iestājas par birokrātisko šķēršļu mazināšanu ES fondu finansējuma apgūšanā un Latvijas vajadzībām atbilstošu līdzfinansējumu.

SCP arī sola aktīvi atbalstīt ES iniciatīvas austrumu tirgu atvēršanā Latvijas uzņēmējiem un iestāties par vienotas enerģētikas politikas veidošanu ES līmenī un Latvijas iekļaušanu kopējos Eiropas enerģētikas tīklojumos. Tāpat SCP apņemas stingri un nelokāmi aizstāvēt Latvijas lauksaimnieku intereses ES.

SCP atbalsta ātrāku Eiropas kopējās valūtas eiro ieviešanu Latvijā, kas nodrošinās Latvijas ekonomikas aizsardzību globālu ekonomisko krīžu laikā un valūtas tirgu nestabilitātes periodos, veicinās cenu stabilitāti un zemākas kredītu aizdevuma likmes.

SCP dibināta 2008. gada 6. septembrī. Pašlaik SCP ir 775 biedri, un daudz jaunu biedru SCP iestājušies pēc 13. janvāra tautas sapulces Doma laukumā, kuru rīkoja SCP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!