Pirmdien valdībā panāktā vienošanās par atlīdzību fonda samazināšanu par 5% nebūs par cēloni iekšlietu struktūrās strādājošo atlaišanai, portālam "Delfi" pauda iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Viņš skaidroja, ja valdība būtu palikusi pie iepriekš lemtā, ka algu fonds, kurā ietilpst arī prēmijas un piemaksas, jāsamazina par 10%, tad gan no darbinieku atlaišanas nevarētu izvairīties. Segliņš gan piebilda, ka situācija attiecībā uz budžetu mainās tik dinamiski, ka galīgo vārdu par to, vai budžeta sarukšana liks samazināt darbiniekus iekšlietu struktūrās, pagaidām viņš neriskē teikt.

Tomēr, ja arī budžeta galīgajā redakcijā valdība paliks pie 5% algu fonda samazinājuma, tad cietīs, pēc Segliņa vārdiem, "mākslīgais nekomplekts".

Iekšlietu struktūrās bija ierasts, ka nauda algām bija paredzēta štata vietām, taču tā kā tās nebija aizpildītas, tad pāri palikusī nauda līdzās algai tika atvēlēta strādājošajiem.

Jau vēstīts, ka valdība pirmdien vienojās par 5% samazināt algu fondu. Tas radījis satraukumu iekšlietu struktūru darbinieku vidū, kuri jau iepriekš bija vieni no tiem, kas visskaļāk pauda neapmierinātību ar Ministru kabineta lēmumu nākamajā gadā iesaldēt algas valsts sektorā strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!