Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) ceturtdien žurnālistiem teica, ka piekritis kļūt par iekšlietu ministru tikai pēc ilgas premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) un Tautas partijas (TP) priekšsēdētāja Aigara Kalvīša pierunāšanas.
"Man tā ir atgriešanās 1999.gadā, kad es jau biju iekšlietu ministrs," teica Segliņš, piebilstot, ka attīstībai nav jānotiek pa apli.

Segliņš piebilda, ka vienīgi viņa tēvs savulaik, kad dēls izvēlējies jurista profesiju, vienmēr paudis viedokli, ka viņam būtu jāstrādā policijā.

Segliņš vēl nevarēja pateikt, kurš Saeimas deputāts uzņemsies Juridiskās komisijas vadīšanu pēc viņa kļūšanas par ministru. Viņš teica, ka šo jautājumu Saeima risinās pēc atgriešanās no Ziemassvētku brīvdienām.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien ar balsu vairākumu apstiprināja ilggadējā politiķa Ivara Godmaņa (LPP/LC) veidoto valdību, kurā premjera vadībā strādās 18 ministri.

Jauno valdību veido četri politiskie spēki - Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK). Šīs partijas veidoja arī iepriekšējo, Aigara Kalvīša (TP) vadīto valdību.

No iepriekšējās valdības Godmaņa vadībā turpinās strādāt tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), kultūras ministre Helēna Demakova (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Amatus saglabājuši arī līdzšinējais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS), labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) un īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks.

Godmaņa vadītās valdības finanšu ministrs būs Atis Slakteris (TP), kurš iepriekšējā valdībā ieņēma aizsardzības ministra posteni, bet līdzšinējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP) kļuvis par aizsardzības ministru.

Godmaņa valdībā būs četri jauni ministri - iekšlietu ministra amatu ieņems Mareks Segliņš (TP), izglītības un zinātnes ministre būs Tatjana Koķe, ekonomikas ministrs būs TB/LNNK virzītais Kaspars Gerhards, bet veselības ministrs būs Ivars Eglītis (TP).

Vienīgi Gerhardam un Eglītim nav pieredzes valdības darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!