Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) piektdien tikšanās laikā ar Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) prezidentu Agri Sūnu lūdzis līdz nākamajai otrdienai iesniegt priekšlikumus par iespējām samazināt liekos policistu štatus un par to, kā uzlabot noziedzības atklāšanas rādītājus.

Kā žurnālistiem pēc tikšanās sacīja Segliņš, šādus priekšlikumus viņš lūdzis sagatavot, lai skatījums par iespējamo štatu samazināšanu būtu arī no ierindas policistu, ne tikai no vadības puses.

Līdz nākamajai otrdienai ministrs no ierindas policistiem grib saņemt priekšlikumus, kā uz ielas palielināt policistu skaitu uz "kabinetos sēdošo" rēķina.

Sūna žurnālistiem pauda pārsteigumu par piektdienas tikšanās tematu, jo viņš bija domājis, ka ministrs vēlēsies runāt par citiem jautājumiem. Sūna izteica cerību, ka nopietna štatu samazināšana policijā nedraud un solīja savus priekšlikumus iesniegt norādītajā laikā.

Par iespējām palielināt policistu algas abas amatpersonas nerunāja, taču Sūna žurnālistiem sacīja, ka ministrijā ir iesniegti arodbiedrības priekšlikumi un tie paredz, ka nākamajā gadā policistiem būtu nepieciešams algas pielikums ne mazāk kā 100 latu apmērā. Kopumā tas papildus prasītu 18 miljonus latu.

Segliņš norādīja, ka viņš šādus priekšlikums neesot redzējis un nosaukto summu viņš uzskata par pilnīgi neiespējamu un absurdu. Ministrs dusmīgi sacīja, ka šajā laikā ir jādomā, kā izmaksāt algas tiem, kas grib strādāt, un aicināja policistus, kas nevēlas strādāt, pašiem rakstīt atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!