Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) savā jaunajā amatā gatavojas strādāt mierīgi un prātīgi, neizpostot līdzšinējā ministra Gaida Bērziņa (TB/LNNK) iestrādnes.

Kā šodien svinīgajā tieslietu ministru maiņas ceremonijā sacīja Segliņš, "vienmēr vajag ļoti uzmanīgi rīkoties ar vecā laušanu", tāpēc viņš neesot atnācis, "lai kaut ko grautu".

Sākot darba gaitas Tieslietu ministrijā, Segliņš ķeršoties pie budžeta jautājuma risināšanas, lai gan viņam to īpaši negriboties darīt. Vispirms esot jāsaprot, cik daudz ir naudas, un tikai pēc tam jāvērtē, ko var darīt, skaidroja jaunais tieslietu ministrs.

Savukārt līdzšinējais tieslietu ministrs Bērziņš, atstājot amatu, šodien svinīgi pakāra pie sienas savu portretu un atzina, ka patlaban situācija kļuvusi daudz sarežģītāka nekā tad, kad viņš stājās ministra amatā. Segliņam viņš novēlēja izturību un prātīgu pieeju jautājumu risināšanā.

Bērziņš tieslietu ministra amata pienākumus pildīja no 2006. gada novembra, kad Saeima viņu šajā amatā apstiprināja Aigara Kalvīša (TP) valdības sastāvā. 2007. gada beigās, veidojot savu valdību, tieslietu nozares vadīšanu Bērziņam uzticēja arī Ivars Godmanis (LPP/LC). Godmaņa valdība demisionēja šā gada 20. februārī, savukārt jaunās valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) tieslietu ministra amatu uzticēja līdzšinējam iekšlietu ministram Segliņam.

Kā ziņots, atstājot tieslietu ministra amatu, Bērziņš pieļauj iespēju atgriezties advokatūrā, kur patlaban viņa darbība ir apturēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!