Tautas partija (TP) vēlēšanās ir startējusi viduvēji, vērtējot pašvaldību un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, sacīja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

"Rezultātus vērtēju viduvēji. Protams, priecātos, ja par TP būtu nobalsojis vairāk vēlētāju," teica Segliņš, norādot, ka ir konkrētas vietas Latvijā, kur TP tradicionāli vēlēšanās gājis labāk un kur - vājāk. TP priekšsēdētājs kā piemēru minēja Valmieru, kur saskaņā ar aģentūras LETA un "Dienas mediju" aptaujas rezultātiem TP ieguvusi 47% vēlētāju balsu.

"Piemēram, Daugavpils nekad nav bijusi TP veiksme, kā parasti, Rīgā esam nostartējuši vājāk, jo Rīgā dzīvo daudz krievvalodīgo, kas balso par savām partijām. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā ieguvām apmēram 8% vēlētāju balsu. Arī pēdējās Saeimas vēlēšanās no 23 TP ievēlētajiem deputātiem tikai trīs tika ievēlēti no Rīgas vēlēšanu apgabala," skaidroja Segliņš, gan norādot, ka 5% barjeru Rīgas domes vēlēšanās TP pārvarēs.

"Skaidrs, ka Rīgā neesam uzvarētāji. Katrai no Rīgas domē iekļuvušajām partijām būs sava vīzija, kam jākļūst par mēru. Domāju, ka Šlesers gribēs būt mērs, pat ja LPP/LC nevinnēs vēlēšanās. Arī "Saskaņas centrs" diez vai atteiksies no mēra krēsla. Uzvarētāji droši vien sāks koalīcijas veidošanas sarunas," Segliņš apliecināja TP gatavību Rīgas domē sadarboties ar visiem, izņemot PCTVL.

"Piedalīties vēlēšanās ir nevis pienākums, bet tiesības - iespēja aiziet un nobalsot par saviem pārstāvjiem pašvaldībās," vēlētāju nelielo aktivitāti komentēja politiķis.

TP valdei esot jāsanāk kopā un jāizvērtē vēlēšanu rezultāti, kas, pēc priekšsēdētāja domām, ir kā atskaites punkts noteiktam ciklam, lai izvērtētu padarīto.

2005.gadā par TP Rīgā nobalsoja 24 094 vēlētāji, kas partijai domē nodrošināja astoņus mandātus, savukārt par “tēvzemiešiem” šajā gadā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 17461 iedzīvotāji, kas partijai nodrošināja 6 deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!