Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš augsti vērtē demisionējušā veselības ministra Ivara Eglīša līdzšinējo darbu un vaino premjeru Valdi Dombrovski neefektīvā valdības darba organizēšana, kādēļ veselības nozarei nācās drastiski samazināt finansējumu.

Segliņa trešdien izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Eglītis ir vērtējams kā viens no līdz šim labākajiem veselības ministriem, kurš godprātīgi cīnījies par nozares saglābšanu.

Eglīša iezīmētās „sarkanās līnijas” medicīnā var uzskatīt par simboliskām brīdinājuma zīmēm valdības vadītājam un finanšu ministram par katastrofālajām sociālajām sekām, kāda radīsies pēc pašreizējiem budžeta samazinājumiem veselības aprūpē, pauž Segliņš.

Segliņš respektē Eglīša lēmumu par demisiju un viņa argumentus vērtē kā skarbus, bet pamatotus. “Varu izteikt tikai nožēlu par valdības vadītāja līdzšinējo attieksmi, jo ne reizi vien viņš Ministru kabineta sēdēs izlikās nedzirdam Ivara Eglīša brīdinājumus par to, cik nepieejama un dārga kļūs medicīna Latvijas cilvēkiem, mehāniski samazinot veselības aprūpes budžetu,” teikts Segliņa paziņojumā.

Segliņš pauž pārliecību - ja valdības vadītājs būtu organizējis Ministru kabineta darbu tā, lai budžeta grozījumi tiktu pieņemti savlaicīgi un pirms vēlēšanām, veselības aprūpes nozarei nebūtu jāveic tik drastiski samazinājumi.

Par tālāko rīcību Tautas partija lems valdes sēdē, uzklausot arī savus nozares profesionāļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!