Foto: LETA
Iecerētā jaunā algu modeļa skolotājiem izstrādi garantēt nevar, bet tiks darīts viss iespējamais, lai to paveiktu plānotajā laikā, aģentūrai BNS sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

"Mēs darīsim visu iespējamo lai pie noteiktā termiņa pieturētos. Mums pa nedēļām ir izstrādāts plāns, ko ir paredzēts darīt," pastāstīja ministre.

Seile atzina, ka šis process būs ļoti sarežģīts daudzo iesaistīto pušu dēļ. "Līdz ar to, ja man jautā, vai es varu garantēt, ka viss notiks saskaņā ar plānu, tad es varu teikt, ka darīsim visu iespējamo, lai soli pa solim virzītos uz priekšu saskaņā ar plānu," viņa uzsvēra.

Jau ziņots - ja papildu līdzekļi izglītības nozarei netiks rasti, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) varētu rīkot streiku nākamā gada 11.maijā vai 1.septembrī

Arodbiedrība iepriekš norādīja, ka tā ir saņēmusi solījumu no Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ("Vienotība") un valdošās koalīcijas partijām – ja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar sociālajiem partneriem līdz 2015.gada 1.jūlijam būs izstrādājusi jaunu pedagogu darba samaksas modeli, kas apmierina visu līmeņu pedagogus, un iesniegs Ministru kabinetā pamatotus, pārbaudāmus aprēķinus par modeļa īstenošanas izmaksām, tad valdība piešķirs nepieciešamo valsts finansējumu apropriācijas kārtībā šā modeļa ieviešanai izglītības iestādēs.

Pēdējo akciju, lai vērstu uzmanību uz nepietiekamo finansējumu izglītības nozarei, LIZDA rīkoja 11.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!