Foto: Valsts kanceleja

Lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku un sekmīgāku eiro ieviešanu Latvijā, tiks izveidota Eiro ieviešanas koordinācijas padome, piektdien vienojās valdības ministri.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzsvēris, ka "eiro ieviešanas koordinācijas padomes izvirzītā prioritāte būs objektīva un ētiska dialoga un kvalitatīvas diskusijas veicināšana ar sabiedrību par eiro ieviešanas ieguvumiem un riskiem, lai novērstu situāciju, kad informācijas un izpratnes trūkums ir pamats mītiem apvītām un neargumentētām bažām un šaubām par Latvijas pievienošanos eirozonai".

Padomes vadītājs būs premjers un tajā darbosies vairāki ministri, Latvijas Bankas prezidents, Valsts kancelejas direktore un citi augstākās vadības līmeņa pārstāvji.

Līdz ar padomes izveidi turpmāk visas Latvijas Nacionālā eiro ieviešanas plānā paredzētās aktivitātes būs jāsaskaņo ar Eiro ieviešanas koordinācijas padomi, lai rezultātā nodrošinātu saskaņotu starpresoru sadarbību sekmīgai eiro ieviešanai Latvijā.

Ņemot vērā aktuālos sabiedriskās domas aptauju rezultātus par iedzīvotāju zemo informētību par eiro ieviešanas ieguvumiem Latvijā, kā arī pārmetumus par vājo komunikāciju saistībā eiro ieviešanu, būtisku uzmanību padome pievērsīšot tieši komunikācijas aktivitātēm visu sabiedrības mērķgrupu izpratnes palielināšanai par Latvijas un ikviena tās iedzīvotāja ieguvumiem, riskiem no valsts pievienošanās eirozonai, nodrošinot informāciju gan par citu valstu pieredzi, gan ekspertu viedokļus, gan skaidrojot eiro ieviešanas būtību un kontekstu, informēja Valsts kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!