Rīgas domes Drošības un kārtības komiteja atbalstīja Valsts policijas priekšlikumu noteikt seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietas Vienības gatvē un Čaka ielā no Pērnavas līdz Tallinas ielai, un to atbalstīja Zemgales priekšpilsētas un Centra rajona izpilddirekcijas, bet ar Latgales priekšpilsētu to saskaņos tuvākajā laikā.
Komiteja ceturtdien atbalstīja policijas priekšlikumus un acīmredzot rīdzinieku aptauju par iespējamām prostitūtu pulcēšanās vietām nerīkos, bet aptaujās noteikto ielu iedzīvotājus. Policijas ieteikumus par Vienības gatvi saskaņoja arī ar Zemgales priekšpilsētas izpilddirekciju, kuras teritorijā iela atrodas, un arī ar Centra rajona izpilddirekciju, jo daļa Čaka ielas atrodas šā rajona administratīvajā teritorijā. Tuvākajā laikā ierosinājumu saskaņos arī ar Latgales priekšpilsētu.

Septembra vidū domes darba grupa prostitūcijas ierobežošanai pēc Valsts policijas iebildumiem pret piedāvātajām seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietām pilsētas nomalēs nolēmusi veikt sabiedrības aptauju par iespējamām vietām. Iepriekš Valsts policija neatbalstīja domes izpilddirekciju piedāvātās pilsētas nomaļās vietas, jo to darbību policija nevarētu pilnvērtīgi kontrolēt.

Izpilddirekcijas piedāvāja darba grupai nomaļas neapdzīvotas pilsētas vietas seksuālo pakalpojumu sniegšanai. Savukārt Centra rajonā seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietu nav paredzēts ierīkot, jo centrā ir vairākas izglītības iestādes un daudz dzīvojamo ēku.

Bija izteikts piedāvājums prostitūtas Latgales priekšpilsētā pulcēt Krustpils un Granīta ielu rajonos, Vidzemes priekšpilsētā - Pakalniešu ielas posmā Ķīšezera krastā, kas atdalīts no apdzīvotā rajona ar dzelzceļu, Zemgales priekšpilsētā - Mūkusalas ielas atsevišķā posmā starp Akmens tiltu un Salu tiltu vai Vienības gatvē no dzelzceļa viadukta līdz Jelgavas ielai.

Kurzemes rajonā sarkano lukturu ielu paredzēja izveidot Slokas ielā vienvirziena ceļā uz Jūrmalu starp Kurzemes prospektu un Rīgas robežu vai piebraucamajā ceļā uz bijušās Spilves lidostas administrācijas ēku vai Dzirciema ielā starp Spilves ielu un muitas zonu, bet Ziemeļu rajonā - Sāremā ielā.

Valsts policija iepriekš piedāvāja sarkano lukturu ielu izveidot Ziemeļu rajonā Rankas un Uriekstes ielās, taču pret to iebilda rajona izpilddirekcijas amatpersonas. Jau ziņots, ka valdības noteikumi paredz, ka ikvienā pašvaldībā, kur ir vairāk nekā 20 000 iedzīvotāju, jāizveido īpašas seksuālo pakalpojumu sniegšanas un saņemšanas vietas. Līdz šim tādas izveidojušas tikai dažas pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!