Starptautiskā migrācijas organizācija (SMO) otrdien Rīgā organizēja starptautisku semināru "Sieviešu migrācija Baltijas valstīs: problēmas un risinājumi", lai apspriestu arvien pieaugošo Baltijas valstu prostitūtu skaitu Eiropas valstīs.
Seminārā piedalījās Baltijas valstu konsulāro un migrācijas departamentu pārstāvji un tā galvenais temats bija Baltijas valstu sieviešu migrācijas ierobežošana Eiropas valstīs un iespējamo preventīvo pasākumu apspriešana.

Migrācijas organizācijas priekšlikumi Baltijas sieviešu migrācijas norobežošanai Eiropā ir tehniskā un konsultatīvā sadarbība ar Baltijas valstu konsulātiem Eiropas valstīs, kā arī ar vietējiem robežsardzes un imigrācijas departamentiem.

Viens no SMO mērķiem ir arī informatīvā tīkla nodrošināšana, kas varētu veicināt informācijas par migrējošām sievietēm apmaiņu starp Baltijas un atsevišķām Eiropas valstīm. Tas ir nepieciešams, lai valstiskās un nevalstiskās institūcijas Latvijā, Igaunijā un Lietuvā varētu efektīvāk risināt Eiropā imigrējošo sieviešu seksuālās izmantošanas un prostitūcijas problēmu.

Seminārā piedalījās referenti no Somijas, Lietuvas, Austrijas, Dānijas. Latviju pārstāvēja Latvijas Dzimumu problēmu centra speciāliste Tatjana Kurova ar priekšlasījumu "Nevalstisko organizāciju lomas perspektīva sieviešu migrācijā Baltijas valstīs".

Referātā Kurova uzsvēra, ka Latvijas prostitūtu tirgus pieaugums pēdējos gados esot izdevīgs gan Latvijas, gan Eiropas kriminālajām struktūrām un arī korumpētām valsts amatpersonām. Tāpēc tikai ar kopējiem spēkiem, sadarbojoties ar Eiropas nevalstiskām organizācijām, šo problēmu var risināt.

Seminārs tika rīkots kā Somijas un ASV valdību finansiāli atbalstīts kopīgs projekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!